Det kunne vært verre..

I går var det den dagen!

Når to og et halvt åringen ikke fikk ha på seg Petronellas støvler hjem fra barnehagen.. DA brøt det ut! Hun hev seg ned på gulvet, tårene spruta, sparka, slo og hyyylte. Alle mine forsøk, og bestikkelsestilbud ble avslått med et rungende «NEEEEEEEEEEEI vil IKKEEEEE!» Heller ikke de andre barnehageansattes heroiske forsøk fungerte. Jeg ble svett, måtte kaste lua..  og ungen som satt i selen. Og så startet slossinga.

Mot dette.

Det gikk jo ikke bra. Og i følge pedagogene så var hun bare sånn mot meg, aldri mot dem, eller pappaen! «Hon ar aldri sånn mot oss, hon er alltid glad. Jai tror bare hon vil otfordre mammaen sin litt!» Okei..? Jippi, jeg har allerede en tenåring i en to og et halvt årings kropp, som haaaater mammaen sin!

Og jeg bare..

Gi meg styrke!

Og det fikk jeg ved å tenke at, det kunne vært verre!

Jeg kunne hatt åtte trassige 2åringer som vil ha på seg Petronella sine sko!!!

Og for å gi psyken min en ekstra påkjenning denne dagen, skulle Jack legge lillesøster (for første gang..)

Ikke innafor!

Og jeg bare..

Gi meg styrke!

Og det fikk jeg ved å tenke at, det kunne vært verre!

Jeg kunne vært alenemamma til åtte som skrek seg i søvn. (I dette tilfellet.. ikke FIKK sove, for mor har et helt abnormalt oppmerksomhetsbehov.)

Da begge sovna i går kveld, hev jeg med ned på sofaen sånn ved halv ni tida, og kunne endelig sjekke dagens mail! Og der viste det seg at.. jeg hadde VUNNET! En konkurranse hos Superpapsen! Plutselig var hele dagens strabasiøse tak glemt, og jeg bare..

Gikk ut, fant en blomstereng og hoppet så høyt jeg kunne av glede!

Nei, det gjorde jeg selvfølgelig ikke, da jeg knapt nok hadde energi til å holde øynene åpne lenge nok til å se at jeg hadde vunnet noe som helst.

Og om du lurer på hva det er jeg har vunnet.. Billett til Det Norske Teaters barnevognteater «Stort og stygt«, som handler akkurat om dagens tematikk..  nemlig gleder og sorger ved småbarnstilveret.

Trenger nye sko den kidden her!

Stykket var utsolgt, og billettene revet bort for lenge siden. Men tror du ikke jeg klarte, på uant vis, å karre til meg en allikevel! Hurra! Det virket som om Superpapsen hadde sett meg i går, og tenkt at jeg virkelig trengte å se dette stykket. Takk Superpapsen, en blogger i nøden!

Og dere.. husk alltid, uansett.. Det kunne vært verre!

Har du prøvd noe så kulturelt innafor som barnevognteater? Har din baby grått for noe i dag? Har du måtte tenke tanken at det kunne ha vært verre i dag?

(Foto: Det norske teater og Google)

16 thoughts on “Det kunne vært verre..

 1. Hey, en slik billett vant jeg også, fra superpapsen, veldig glad for det selv om jeg nok ikke trenger det like mye som deg ;) Da ses vi der :)

 2. Godt vi er flere;) Jeg har fått en snart-seksåring som plutselig har blitt så KUL jeg, og som plutselig syns alt mamma gjør er enten TEIT, BARNSLIG eller UKULT… (trodde ikke de ble sånn før i tenårene…) Og har en fireåring som har vært i trassalderen de siste tre årne:p

  • Haha Malin.. og minstemann.. noen måneder til så begynner han også, da blir det livat i familien Homlepongane ;-P Forhåpentligvis blir de ferdige med opprøret nå, og blir som tenåringer, eksemplariske! ;-)

 3. «verden dreier seg om alle andre enn meg» sa en -nærmet andreklassing en dag jeg hentet ham. Alle forsøk på si at det er ikke uvanlig å av og til føle seg oversett og alene, men det betyr ikke at det er sånn, ble avvist med surmulende taushet. En skikkelig mørk-goth tenåringsdepresjon. Lille nøffet.

  • Åhh.. ikke lett å være barnet i denne store rare verden heller. Og det er tøft for mammaen.. enten det er sånn eller sånn! Men så er det så mange gleder også! :-)

 4. Trass syns jeg er helt unødvendig og fryktelig slitsomt! Jeg satser på de tar det ut nå og oppfører seg som lam når de kommer i tenårene. I mellomtiden blir jeg fryktelig god på å telle til ti ;) Grattis med teaterbilletter! Det fortjente du! :D

  • Ja ikke sant, det er min tanke også. De kan jo ikke være trassige nå, OG i tenårene.. da kan det faktisk ikke bli verre!
   Takk for det Drømmelykke, at jeg fortjente det.. det syns jeg faktisk selv også! ;-)

 5. Her er det ikke trass bare en skikkelig kjip dag for minsten. Og da blir det en skikkelig kjip dag for hele familien. Det er bare å håpe at morgendagen blir bedre (og at vi får litt søvn i natt…)

  Jeg skal også på Barnevognteater. Skal anmelde på oppdrag via foreldremanualen. Gleder meg til å se dem ta utfordringa med disse ungene som skal være med jeg da ;)

  Kirsti

  • Uff.. håper dere fikk sovet litt bedre i går natt! Det er nesten ingenting som er verre enn søvnløse netter, tør jeg påstå..
   Neimen så gøy at du også skal! Hørt det er kjempebra, så jeg gleder meg som en.. unge! ;-) Spørs bare om snuppa holder seg rolig, sånn at jeg faktisk får med meg noe!.. Spennende på mange måter dette kjenner jeg! ;-)
   Da sees vi! :-D

 6. Oh yes, jeg vet hva du snakker om!! Med tvillinger i trassalder får mor satt tålmodigheten på prøve, for å si det mildt!!!

  • Takk for støtte Hanne! Tvillinger i trassalder.. ja da får du testet tålmodigheten.. Det er godt vi kan får litt utløp for det i den offentlige sfæren, tror det hjelper! ;-)
   Klemmer :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *