BLACK I BRYLLUP

Igår var vi i et magisk vinterbryllup på Toten.. Men det er ikke bryllupet som er dagens tema, det er gårsdagens outfit.

Jeg ammer jo, og var rundt og kikka etter ny ammbar kjole.. Men det var ikke mye sprekt, så jeg endte opp med en jeg har i skapet. Pytt pytt at den er sort og utringet, den er varm og mjølka er lett tilgjengelig. Perfekt til et vinterbryllup, tenkte jeg. Og bruden hadde faktisk lånt den av meg engang, så jeg tenkte at det var ment to be kind of.

Men så har det seg sånn at det var en dame i dette bryllupet, som jeg har en tendens til å ikke komme overens med. For hun liker ikke å si hyggelige ting til meg. Så da jeg så henne komme mot meg etter vielsen, visste jeg at innen de neste 5 minuttene, kom jeg til å være dødelig fornærmet.

Hun scanner meg med blikket. Nedover kroppen min, og opp igjen. Hever begge øyenbrynene, og spør: «Øhh, har du spurt … om det er greit at du kommer i svart i bryllupet hennes!??» Jeg tror hun hadde oppført seg mindre sjokkert om jeg stod der naken foran henne.

Det skal sies at sist jeg så denne damen så var jeg høygravid, og da var det også kjolen min som fanget hennes oppmerksomhet. «Så fin kjole!» «Takk.» «Men den er jo nesten for liten til deg!!»

Det hører med til historien at jeg ble sint på at hun oppførte seg som bryllupspolitiet. Det toppet seg for meg, og ba henne skjerpe seg.

Senere på kvelden sa hun: «Du, det var ikke meningen.. blablabla.. Og du var så fin i den kjolen, jeg har faktisk.. aldri sett deg så fin!» Hun bare kastet bensin på bålet, selv om hun sikkert prøvde å være hyggelig. «Åh, så du mener at jeg vanligvis er stygg!?» spurte jeg. «Neeeiiii.. ikke det.. bare at.. når jeg har sett deg de siste gangene.. så har du sett litt sånn sli.. mamma sl.. eh.. mamma ut liksom.

Sli.. mamma.

Dette var egentlig en liten utblåsning i en digresjon. For dagens tema, var egentlig bare, sort kjole i bryllup..  Jeg selv, hadde INGEN preferanser til hva folk skulle ha på seg når jeg giftet meg. Sort, hvitt, rødt, gult, hva folk måtte trives i! Jeg vet jo at det var sånn før, at noen farger skulle man ikke kle seg i. Hva synes du? Er det utdatert, eller er det fremdeles kleskoder mht. farger etc. i brylluper anno 2013?

Og for spesielt interesserte..

Kjole: Minimum
Smykke: ZARA
Øredobber: H&M Armbånd: Ole Lyngaard
Kid: Antrekk nr 3 for kvelden, Polarn o pyret

Om det er lett å holde kamera i ro med kidden på armen?

 

 

 

8 thoughts on “BLACK I BRYLLUP

 1. Haha! Drama i bryllupet mitt hører jeg?! Du var smashing og du vet at jeg digger den kjolen! Hvem bryr seg vel om fargekoder i 2013 bryllup? Det er sååå 2012;-) Tusen takk for ditt bidrag under vielsen! Det betyr mye for meg! KLEM

  • Ja det var dramatisk der en stund, for jeg så svart.. ;-) Såååå 2012! Det var det jeg sa til henne! Og til, mens røyken dampet ut ørene: «NÅ MÅ du skjeeeeerpe deg Dame!»
   Velbekomme kjære! Bryllupet var magisk, og du var en drøm!!! Fantastisk :-)

 2. haha, how rude of her! as long as you weren’t in a white strapless lacy dress at our wedding I was happy! love that I can now read this in English :) xx

  • Hahaha, a white strapless lacy dress.. if she was invited to my wedding, she would wear that!! ;-) Glad you found the translation widget! ;-) Hugses <3

 3. Gikk inn på skikk og bruk ved bryllup.
  Les: Tradisjonelt het det også at ingen kvinner skulle være kledd i rødt eller svart, men denne regelen blir ofte ignorert. Hvorfor man ikke skal kle seg i rødt eller svart, strides de lærde om, men det er trolig knyttet til overtro og djevelskap. Svart er også tradisjonelt sorgens farge.

  • Overtro og djevelskap.. det er ikke snaut! Setter pris på at du tar deg av fakta delen John Eirik! ;-)

 4. Det sier ganske mye om henne! Gammeldags spør du meg! Selv bryr jeg meg ikke om fargekodene i bryllup og har brukt sort ved mange anledninger! Fikk samme type kommentar i et bryllup pga at jeg brukte en eggeskallfarget kjole til knærne. Det kunne virke som om jeg ville utkonkurrere bruden, og i tillegg ble det kommentert at den kanskje var litt kort til meg som var over 30 år… Må le nå, ble så provosert over at folk helt uten manerer og kunnskap om mote kunne uttale seg sånn…
  Konklusjonen min er, med mindre brudeparet setter sine regler og dresscode, må folk få gå i de fargene de vil…

  • Ja jeg har hvertfall aldri tenkt på det.. Brukte sort i søsteren mitt sitt også husker jeg, og det er hele 12 år siden!…

   Tuller du??!!! At folk kan være så frekke?? Det forbauser meg! Og ja, det er akkurat det, folk uten manerer og kunnskap om mote..!!! Som får det for seg å være bryllupets motepoliti!.. Grrrrrrr….

   Helt enig i konklusjonen din Elin! ;-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *