Bekkenløsningen som ikke var en bekkenløsning allikevel

Har du hørt om bekkenløsningen som ikke var en bekkenløsning allikevel!? Her er den lange historien i kortversjon.

Jeg ringte fysioterapien i april, og fikk høre at det var fulle lister til langt etter sommeren. Huff så fulle de var. Men heldigvis var de bare fulle frem til de fikk høre at jeg fødte for.. 9 måneder siden!! Flaks for meg!

Og etter en henvisning fra fysio til manuellterapeut, som sjekket meg opp og ned, og i mente. (da mener jeg grundig altså, på-med-hvite-hansker-og-ganske-ubehagelig-grundig..) Og det var godt, at hun sjekka grundig! For bekkenet var ikke løst, og slik fysioterapeuten også hadde mistenkt, så var det svak muskulatur som var roten til vondten! Kjernemuskulaturen på venstre siden var svak, på grunn av at jeg brukte feil muskler til hverdags. Setet var min favorittmuskel å skvise ved løft og slikt. Bad idea!
Så etter påvisning, har det vært regelmessig trening hos fysio med slynger.

IMG_0667 - versjon 2

Lykken er.. en løsning på problemet!!

I sommer har jeg drevet for meg selv. Og så lenge jeg trener, er det IKKE, jeg gjentar, IKKE!!! vondt!! Så jeg prøver å trene hver dag! Ikke avansert er det heller:

IMG_9989

Her ser du forøvrig en ferierende meg, som bruker det jeg har av treningsgadgets, en krabbematte fra Nille!

yog

Og til de som faktisk måtte slite med løst bekken.. min elskverdige fysioterapeut sier at trening kan gjøre et litt sykt bekken mye bedre!! Så snakk med din fysioterapeut/kiropaktor om treningsopplegg, om du ikke allerede har da!.. Eller ring Redcord for opplysning om hvor du kan få en eventuell slyngebehandling nær deg!

IMG_9738

Hvorfor skriver jeg så dette? Jo dette skriver jeg utelukkende..

1. For å skryte!

2. For at det kanskje er noen andre der ute som er feildiagnostisert..

Så om du ikke skulle være i orden i bekkenet, gå å få downunder grundig sjekket! Feildiagnostiseringsstatistikken er visstnok graverende.

Er du i orden i bekkenet?

12 thoughts on “Bekkenløsningen som ikke var en bekkenløsning allikevel

 1. Jeg lar meg stadig vekk imponere av hva fysioterapeuter, osteopater, manuellterapeuter, kiropraktorer og lignende finner ut og klarer og fikse. Bøyer meg rett og slett i støvet og henviser over en lav sko. Men så har vi et usedvanlig oppegående og dyktig firkløver av diverse av dem her også..

  • Åh det er så viktig med oppegående folk i den bransjen!! Og vi vet alle hvor den dyktigste distrikslegen befinner seg!! ;)) ..jeg er veldig glad for at jeg har en lege som ikke nøler med å henvise, og for at jeg har møtt kompetente mennesker som vet hva dem driver med. Endelig! Juhuuuu!!!

 2. Så flink du er!! :)
  Jeg har hatt bekkenløsning i over to år nå. Trodde jeg. Begynte hos manuellterapeut forrige uke, og har blitt fortalt mye av det samme som deg. Men jeg har ikke trent på over 10(!) år, og jeg syns det er så innmari vanskelig å komme i gang. Heldigvis motiverer du, Janka og resten av verdensveven en god dose, så jeg er i det minste lysten på å trene! Nå mangler bare litt gjennomføringsevne. Off assa..

  • Er det sant??? Og det har faktisk vist seg at søstrene mine (som ikke har født) og flere i slekta har det samme!! Og jeg hører om flere og flere som har samme historie.. ganske oppsiktsvekkende! Jeg tenkte jo ikke tanken på at trening kunne hjelpe, når jeg fikk sinnsykt vondt av.. å gå!!?
   Skjønner deg 100% med at det er vanskelig å komme i gang. Jeg har jo ikke trent.. kremt.. aldri cirka.. Men det som var greit, var å bli «tvunget» til å gjøre det hos fysio i begynnelsen, for da måtte jeg jo.. Og når jeg så at jeg ble så MYE bedre var det ikke (så) vanskelig å fortsette. Nå er hun snart tilbake fra ferie, og det gleder jeg meg til. For selvdisiplinen er ikke på topp hele tiden ;P
   Du kommer til å få en aha-opplevelse, og påfølgende gjennmføringsevne du også når du ser at det funker!! ;)
   We can do this!!! ;))))

 3. Jeg tror nok du har rett i at det i mange tilfeller avfeies som bekkenløsning. Jeg har heller ikke hatt problemer med bekkenet etter at jeg begynte å trene så var nok samme greia her! Veldig glad for at det funker for deg også! Nå kan vi bli treningsjunkier sammen ;)

  • Really! Det er jo helt utrolig!! At det er så lite opplyst om.. så går folk rundt å har vondt i bekkenet.. når de kunne vært friske! For jeg prøvde jeg, å trene litt by my self.. Men avfeide det som en mulig løsning, da jeg ble verre av det. Men jeg trente jo HELT feil. Kan ikke trene seilet hvis ikke masten er sterk nok, som fysiot. sier til meg! ;) Den kjernemuskulaturen min var jo svakt som et aspeløv, har jo aldri trent.. Nei vet du hva! Løsningen ut til folket!! ;) Og ja til å være treningsjunkier sammen!!! ;)))

 4. Same, same.. Bare at det var naprapat og ikke manuellterapeut (og dermed ingen hvite hansker ;) Hun bare.. «hvor ER kjernemuskulaturen din?!» (Och ja’ ba’.. va?) Jeg kan anbefale appen mammamage, den begynner fra scratch!

 5. Jepp. Bekkenet er vondt,men som treningsveileder vet jeg at trening både før og etter fødsel er superviktig. Og når jeg sluttet å sitter på rumpa etter seks ukers lat barseltid, ble det mye bedre :) Så trening er en vel verdt investering :)
  Men du ser da supergodt trent ut! Min mage og rygg ser ikke slik ut! Men trøster meg med at det tross alt bare er tre mnd. Siden fødsel, og at det er lenge til neste bikinisesong : P

  • Det var INGEN som fortalte meg det du sier, og det jeg vet nå.. Helt ufattelig… Og da jeg hadde bekkenløsning under svangerskapet gikk jeg jo til fysio, men ikke for trening, kun for gnikking og gnuing.. Så sa hun gi det seks måneder hvertfall, og da FØLTE jeg jo for å stramme opp litt.. men når jeg prøvde så fikk jeg mere vondt. Selvfølgelig for jeg trente helt feil. Stabiliseringsmusklene var jo, stakkars, litt ute å kjøre.
   Men nå vet jeg bedre, og det er bedre sent enn aldri!
   Og takk for det.. stas å få et sånt kompliment.. fra selveste treningsveilederen! ;-D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *