Bloggernes påskelabyrint 2015

Det var påskeaften, og høyt fra himmelen badet sola de hvite fjelltoppene med sine deilige stråler.

IMG_5049

Stemningen på hytta var ekstremt lystig.

Men plutselig! Høres et skrik av en annen verden. «Vræææææææl!!!»

Svigermor….

Jack hopper heroisk ned fra taket han befinner seg på, og løpet til åstedet,

mens jeg knipser et par bilder til, før jeg (blendet av solen.. og av kjærlighet..) legger fra meg kameraet og løper i skrikets retning jeg også (kanskje ikke stjerner i boka akkurat det der når jeg tenker meg om men..)

Hun ligger pladask ved hytteveggen, vi må børste snø fra det forslåtte hodet hennes. Svigerfar bekrefter for oss.. «Hun har puls!!!!» Men noe må ha truffet henne så hardt, at hun falt overende så lang hun var. Men hvem eller hva?

Alle sammen stammer skjelvende fram alibiet sitt!

Storesøster forteller at hun «lekte jo bare ute i snøen.» Jack <3 sier at han var på taket på annekset.. «Jeg var laaaangt i fra mora mi!!!» Det kunne jeg også bekrefte, siden jeg tok bilde av de begge to -rett før det skjedde!

IMG_5067

Svigerfar derimot.. sier han tok en liten powernap i en stol -ved hytteveggen.

Hvem kan den skyldige være? Vi får kanskje vite sannheten når svigermor kommer til hektene igjen, men kanskje du kan hjelpe til i mellomtiden!??

Hvorfor var svigermors hode dekket av snø? Tok svigerfar virkelig bare en powernap, og tilfeldigvis LIKE ved hytteveggen der hun ble funnet??

Hmmmm….

Jeg er altså så fortvilet over situasjonen, skulle den deilige påskeferien ende sånn her?

Men trodde du at vi var ferdig med påske-mysterier nå? Ne-hei.

Vi er 5 bloggere som samarbeider om å la deg til å gjette deg fram til et geografisk stedsnavn i Norges langstrakte, med 5 kryptiske ledetråder. Og om følgende er den første ledetråden din (og du har null peiling på hvor vi skal reise hen..) kan du finne det neste geniale cluet.. hos EventyrElin! Er dette den siste… så håper jeg virkelig at dette gir deg aha-opplevelsen du trenger:

Jeg stopper opp og lytter. Himmelen er knallblå, men over havet fører et svakt vindpust med seg en sang du kjenner igjen. Hvor har du hørt denne melodien før?

Når du vet svaret, legger du igjen en kommentar et eller annet sted i labyrinten (før mandag kl.20.00.) Lykke til! You can do it, Nancy Drew!!! ;-)

Ps. Løsningen på gjerningspersonen til svigermors kollaps, kan du legge igjen her altså!

7 thoughts on “Bloggernes påskelabyrint 2015

 1. Fun fact: oldefaren min var Veganer, før han flytta til søndmør:)

  Susanne Vega, Las Vegas, dronning Sonja med Unescos liste. Det må jo være Vega?

  Meen. Ditt hint forstår jeg ikke en ting av, og han berømte skiløperen ligger i Alstahaug som er nabokommuna (sier google), så da vet jeg jammen ikke. Nei uansett, jeg går for Vega! :)

  og hurra for kjekk underholdning på en ellers litt sånn små-ordinær påskeaften (ikke noe brettspill/quiz engang!) :) god påske!

  • Og svigermora di… Var det han snømannen fra Frost (som er så poppis, hva heter han nå igjen, Olaf? Har jo bare gutter i hus, så den har jeg ikke sett enda), kanskje? Han valgte å hoppe ned fra taket på et veldig feil tidspunkt?

 2. Ang. svigermoren din må det vel være Jack…
  Og det andre påskemysteriet trur jeg svaret er Vega…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *