Old dress is the new purse

Akkurat som Anna ville sagt det, til sin worldfamouse (til tross for at hun har sittet innelåst med sine magiske krefter i et rom i åre vis!!) søster (Elsa.. om du ikke har barn mellom 0 og 10), lød det.. «Du.. blir du med å lage veske?» Henvendt til Storesøster, foreslo Jack en ettermiddags-syssel som enhver 4-åring ville blitt ekstatisk over. Denne var intet unntak. Takknemlig over at jeg bare kunne synke tilbake i sofakroken, uten å måtte ha dårlig samvittighet for at jeg ikke løftet en finger på annet enn min lenge forsømte macbook.. ble jeg også øm i knærne og mo i blikket… Hvilken flaks jeg hadde (!!) som fant en mann, hvis høyre hjernehalvdel er imponerende velutviklet.. Dån!

«Har du en gammel kjole» spurte han, og så løp hun ut på rommet sitt, og kom tilbake med en fille av en kjole (som jeg av nostalgiske grunner ikke har evnet å kaste -og flaks var DET også! Well, I told you.. it can come in handy!!)

Det var da, at jeg i løpet av en tiendedels sekund, fikk legemet opp av den komfortable sofakroken -jeg måtte få minnekortet i Canonen. ASAP! En blogger vil aldri la en sjanse for å lage en DIY gå fra seg.. tyngdekraft og macbook vil tape i den sammenheng -når som helst!

Det var duket for nok en DIY her på bloggen (av Jack. Ja I know.. as always)

Sånn gjør du (tror jeg):

Hjerteformet skisse!

6

En ny (faktisk gjennomførbar) skisse!

2

Finn fram saksen, og destruer en gammel kjole!

5

Klipp litt mere.

8

Sett nåler, hvor du har planer om å sy! (Har det et navn på fagspråket? Montere? Jaja, jeg ikke gidder jeg å google akkurat nå -du skjønner tegninga!)

leggopp

Gjør det hvertfall sånn at glidelåsen funker som en lukke-mekanisme på veska. Sy slik at du får en lomme liksom.

9

Sy litt mere.

sy

Sy sy sy! Som en gal.

99

Når «lommen» er på plass, kan du bruke resten av kjolen til å lage designen på veska. En skulder-rem er også kjekt å ha!

kkhh

Putt hva enn du vil oppi den nye veska.

gt

Og voilà! En funksjonabel, presentabel og ikke minst fashionabel veske!

hjk

Ikke mye minimalisme over den, men her snakker vi faktisk.. haute couture!! Jean Paul Gaultier -gå og legg deg! Jack Bauer er i byen!

veske

Hvilken hjernehalvdel vil du si er mest velutviklet hos deg? Bloggere.. er det ikke irriterende at vi bare ikke KAN slappav når noe bloggbart kommer opp??!

12 thoughts on “Old dress is the new purse

 1. Det må jeg si! Jeg er imponert :-) Hils Jack og si at jeg regner med å møte han på facebookgruppen: «Vi sygale» om litt :-D Jeg er kreativ i teori, men slett ikke praksis så mulig det er midten av hjernen min som fungerer best??

  • Haha ja det er ikke lenge til han dukker opp der nå ;-) Min teori vedr at du ikke får den type kreativitet ut i praksis.. er at når man er så flink med ord og slikt sånn som du er, så må jo det gå på bekostning av noe -tenker jeg.. ;-)

 2. OMG, jeg blogger jo ikke, men skal LOVE DEG at ræva hadde kommet kjapt ut av sofaen hvis mannen her skulle sy veske med storebror! (sy hva som helst, egentlig). Jack altså. Han imponerer stadig! :)
  -Jeg er egentlig superkreativ! – laga jo brennmanet-kostyme til lillesøster når hun gikk på barneskolen! (stakkars). Men nå stopper det litt tidligere. Etter at jeg har kjøpt alle tinga jeg trenger på ebay, somregel;)

  • Hæ brennmanet-kostyme!??? Hadde du bare vært klar over hvor bloggbare skills du har -på alle måter!! (Hadde gitt rimelig bra med $ i kassa, ka-ching. Just saying, igjen ;-) ) Men ja I know.. Livet etter man oppdager E-bay… Latskapen lenge leve!

 3. Haha herlig. Her er det mer i retning av «blir du med å lage snøhule….» . Kan ikke se for meg at mannen noen gang vil sy stort annet enn knappene i egen bunad (for der setter jeg foten ned for min hjelpsomhet). Han driver dog å maser om en eller annen ape han sydde på skolen hver gang tematikken kommer opp. Men DIY er DIY uansett hvem som har gjort den.

  • Altså, han som driver å reparerer hender med et stødig håndlag og stor finesse hele tiden, vil vel ha null problemer med et lite sy-om prosjekt!! Har sterk mistanke om det står på viljen her jeg hehe ;-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *