Nyttårsforsett

Jeg sluttet med nyttårsforsett for en mannsalder siden, for et tull! Selve oppskriften på å bli dypt skuffet over seg selv -etter å ha tatt seg unødvendig hardt i nakken med overambisiøse forventninger til endring/slutting/begynnelse -på NO TIME!! Men. Det har sannelig ikke blitt mye endring/slutting/begynnelse uten forsett, så i år har jeg bestemt meg for å svelge alt jeg har sagt, og listet opp ikke bare et par… men haugevis av forsett.

Nå skal det leses og skrives, trenes og spises sundtes. Stresses mindre. Det skal gjøres og fikses, selges på Finn og det skal.. ryddes! Å ja, gjett om det skal ryddes, og hør da.. kastes! Jeg skal nemlig bli kvitt kastevegringen jeg lider av! Hurra!

For de tre nyeste bøkene mine, som er først ut i bresjen dette året, de lover alle at.. det faktisk ligger.. LYKKE (!!) i det å bli kvitt rot. Det kan jo få hvem som helst til å rynke på nesa og riste oppgitt på hodet. Inkludert meg selv -men på listen over forsett, skal jeg også være mer åpen. Åpen for å finne lykke i rot-fjerning! Jepp.

IMG_1376

En annen ting som står på lista (ikke så langt nede faktisk) er som jeg nevnte -å skrive mer. Til dere også. Og som underpunkt der, står det at jeg ikke må gjøre ting så himla nøye. Skrivefeil for eksempel, trenger man ikke miste nattesøvn av! Et ikke-veloverveid valg av adjektiv i en bisetning, skal ikke kunne ødelegge dagen, eller sjelefreden. Ja, eh, det har jeg tenkt å trene på da, ila 2017. Perfeksjonisme var sååå 2016! Mer av det ekte, og uperfekte! :thumbs:

Og øverst på listen.. der står selvfølgelig disse tre:

IMG_3483

Mer kvalitetstid! Mer tilstede i nuet -for å si det på klisjésk. Når rotet blir borte fra livet mitt vet du.. da skal jeg til fulle, nyte

hver eneste lille varme kakaokopp med de små håpefulle en kald vinterdag (selv om jeg er iiiiskald og egentlig har lyst til å mase om at NÅ MÅ VI DRA HJEM!! Vel.. akkurat DET skjedde i går da, men så er det jo slik at jeg fremdeles ikke har fått ryddet rotet og funnet den indre roen som sannsynligvis kommer til å gi meg massevis av langdryg tålmodighet -til tross for neglbitt) :coffee:

IMG_3518 kopi

Nevnte jeg at «kreativ utfoldelse» står på lista? Hva skjer om jeg legger meg ned på isen og tar bilde av en termos i solnedgangen? (Ja, utenom at jeg holdt på å fryse meg i hjel) Jo da får man et bilde av en termos i solnedgangen.

IMG_3510 kopi

Og så skal jeg danse mer (ikke så mye på skøyter egentlig.. jeg landa så hardt på rompa da vi sto på skøyter sist, at jeg trodde jeg fikk hjernerystelse!)

IMG_0042

Så sannheten er at dette her ikke var en spenstig piruett akkurat, heller mer.. et ganske redselsfullt forsøk på å få et virr varr av armer og bein til å koordineres i en slags gledesposering. I et lite tiendedel av et sekund. Før jeg gikk tilbake på land.

Det er mye som kunne blitt sagt om den der forsettslista mi, men nå har jeg jo som forsett å ikke bruke så sinnsykt lang tid på innlegg. Det var det der med den perfeksjonismen.. den som jeg la igjen i 2016..

Fornøyd med innleggene, forseggjorte eller ei.. det kommer jeg sikkert til å bli -bare jeg får ryddet! ;-)

Har du nyttårsforsett? 

6 thoughts on “Nyttårsforsett

 1. Gleder meg til mer fra deg, det gir alltid et smil hos meg!

  Det høres corny ut at man kan rydde seg lykkelig, men det er faktisk noe i det. Jeg er jo fersk konmari-tilhenger, og rydder utfra hva som gjør meg lykkelig. Når antallet er redusert, så finner jeg faktisk ting, og om det ikke gjør meg lykkelig, vel, så er jeg i alle fall ikke stressa og irritert fordi jeg ikke finner ting heller. Og da glefser jeg ikke til andre. Når jeg åpner skapet, og uansett hva jeg tar på meg, så er det klær som gir meg glad-følelsen, da er det vanskelig å møte dagen i dårlig humør. Har egentlig sett litt det samme hos ungene lenge, når vi rydder opp, så finner de det de vil leke med og får en fin lek, når det er rotete finner de ikke det de vil ha, og de begynner å kjede seg. Så rotekasser med leker er farlige greier.

  Ingen nyttårsforsett her, men jeg gikk på en utfordring om å ikke spise godteri i 30 dager. Over halvveis nå, og det har faktisk gått overraskende bra. (Men jeg gleder meg til å begynne med lørdagsgodt igjen!)

  • Er du også konmari-fan!? Det er visst den hotteste rydde-metoden overalt for tiden. Nå hørte jeg fra noen vestlendinger at det er det som gjør de lykkelige der vest også. Altså, jeg hadde aldri hørt om konmari før jeg.. jeg har gått glipp av mye skjønner jeg :-O (jeg må tilføre et forsett ser jeg -følge med i tiden! stønn)
   Og ja enig, jo mer ting man har rundt seg jo kortere blir lunta. Ikkje bra. Så rotekasser er farlige greier huh?.. Jeg må bare få lest meg opp på Konmari fort som fy!
   Ikke mange dager før du kan kose deg med godteri igjen nå.. hang in there ;-) Bra jobba!! :thumbs: (også ble jeg veldig glad i <3 mitt når du sa at jeg får deg til å smile da.. takk :-) )

  • Så fine forsett!! Masse lykke til med alle, jeg heier -vi skal klare det begge to! Et år for forandring – æ føle de på mæ…!! ;-) Skal gi deg tilbakemelding om hvordan livet blir etter bøkene! :-P
   En nydelig uke til deg også Fru <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *