NEW IN

For å feire nominasjonen min, bar det ut for å støtte handelsstanden!

Kan du gjette hva det er? Langt, hvitt og vakkert..

Nye vinger?

Nope!

Du hadde selvfølgelig rett i at det var..

Blomster!

Langstilkede orkideer!

For jeg elsker orkideer! Selv om man ikke skulle tro det.. se bare her.. (Svigermor, det gjelder IKKE deg.. du kan lese DETTE i stedet!)

Orkide 1

Orkide 2

Orkide 3

Orkide 4

Vent! Jeg har visst en til..

Orkide 5

Jeg har en egen hel kirkegård med orkideer!!

Bauers orkide-kirkegård.

Det er liksom ikke noe gjensidig kjærlighetsforhold. Hva er det som gjør at they die on me? Jeg klarer ikke kaste dem heller, for jeg er jo blitt så glad i dem. Og så tenker jeg at.. de kanskje, ja.. at de på magisk vis, vil få livsgnisten tilbake igjen..

Jeg trenger råd fra dere med grønne fingre! Svigermor sine orkideer, ser du, lever lenger enn det som er mulig! Så før hun oppdager sannheten, og kirkegården. Hjelp..

 

 

 

16 thoughts on “NEW IN

 1. hahaah du vi er helt like der… jeg elsker også blomster, men det er ikke gjensidig for å si det sånn! Da en kompis av mannen spurte om jeg ville overta noen av hans planter da han flyttet, pekte jeg bare på mannen min og sa «Gi dem til ham, da har de kanskje en sjangse.»
  Så her må jeg følge med og se om det kommer noen gode tips…

 2. Du, vettu, eg og samle på de og ein gang (ja ein.. men hallo, det skjedde faktisk!) så kom det knoppar igjen! Og det blei 31 knoppar (ja eg måtte tella..)og det va ein så flotte historie at eg måtte jo barra dela. Eg satte altså barra den døde orkideèn vekk og så, leeenge ittepå, oppdaga eg knoppar. Easy! True story! Still alive!

  Men jammen fortjente du nye :) Eg elske tulipaner, men de har enda kortere liv.. ;)

  • HA? E de sant!? Ja det e nettopp sånne vakre historier så får meg te å beholda håpet.. Nesten så eg blir våt i øyenkroken, e jo Hollywood materiale!
   Ja eg følte eg fortjente nye då da vettu.. Men eg sto faktisk å dvelte øve noke tulipanar.. trur me har same blommasmak rett å slett. Eg fortjene noken tulipanar o føle eg, ut å kjøpa te helge! Dei e de liksom greit å hiva når di dør o! Såg du forresten den fine Kosta Boda lysastaken!! ;-)

 3. Grattis med nye blommar Stine!!! Orkideer e dei nydligast blommane <3
  Dei gamle e nå fortsatt grøne og fine, så eg e sikker på atte du gjere d rett;)
  Hvis dei vissne raskare enn sjå svigermor, har du d jedna varmare inne enn d hu har? Hvis ikkje lure hu seg sikkert og skifte dei ut ittekvart så du ska tru hu har grøne fingrar…;)
  Sett dei vekk, gjerna i et vindu mot øst el nord, i et kjøligare rom om du har;) Dei trenge fortsatt litt vatn… Om du ikkje har et vindu kan du barra setta dei vekk på ein gong el noge o;) Kan gå nogen veker el mnd før d kjeme knoppar da… Dei brune tørka stilkane kan du kluppa vekk. Dei grøne stilkane kan d komma nye knoppar på, elle d kjeme heilt nye stilkar.
  Lykke te vennen!!!
  Store knip

  • Tusen takk Hanne! Ja de e ingenting så slår orkidear, når de ikkje ser ut så torre kvister!
   Ja det e faktisk varmare her.. kanksje det e det då?! Ja.. tenk, om det e de hu gjør!! Haha ;-D
   Nå har eg hvertfall gjort som du sa, satt de i soveromsvinduet, om det e øst eller nord.. HARKJEPIPPLING! Så ska eg kluppa vekk alt det bruna imårå, og så e det barre te å vatna litt, og venta noken månar meine du!? Detta blir spennande kjenne eg ;-)
   Takk for tilliten kjære du :-)
   <3

  • Hehe, såg ann kje før nå, men såå vacker :D Ikkje gi opp håpet, orkidear kan altså stå opp fra de døde! Og nye tulipanar te helgå e herligt, det ska eg og handla imårå. GO HELG!

 4. Det er bare å klippe ned alle grenene som er avblomstret, og fortsette å vanne, så kommer de igjen og igjen og igjen :) Mine orkideer har jeg hatt i mange år, og det er helt naturlig at blomstene og greinene visner for at de skal blomstre på nytt :)

  • Uff tror du det Mamma Marianne?.. De ser ganske ferdige ut.. Men hvis du sier at det er helt naturlig… ;-) Jeg må jo gi de en sjanse da skjønner jeg, så jeg skal finne frem saksa! Så får vi se.. ;-)

  • Det skal jeg prøve ut Ellinor ;-) Men det er noe med meg og blomster.. På den ene nye jeg har kjøpt, har 3 av de grønne knoppene allerede blitt gule!?.. :-( Men jeg krysser fingrene for at de overlever! Både de nye, og de gamle! ;-)

 5. Alle sier at de skal ha kun et eggeglass i uka osv. Men det er b*s*!
  Drukn de i vann! Hell krukka full! Og så glemmer du de en stund, og så drukner du de igjen! Jeg har ikke klart å holde liv i grønne vekster siden bambus-stengre med krøll på var in, men NÅ! *tadaaaaaa* No more orkide-kirkegård her i gården:)

  • Ja det har jeg også hørt! Så det du sier Therese.. er at drukning er det nye eggeglasset?! Ha ha, godt å høre at det ikke bare er jeg som utelukkende har hatt lag med bambus-stenger. (Den bølgen slengte jeg meg også på, og det passet meg ypperlig!) Men om du sier at det er håp via drukning.. så er jeg klar for å teste det ut!! ;-) For det ser ganske håpløst ut for øyeblikket.. Så da blir det spennende.. ;-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *