Don´t go there!!

Hvor?? Jo det skal jeg fortelle deg! Men først, en liten stemningsrapport.. Jeg sitter her, med et forholdsvis jevnt blodtrykk og ser på «Hver gang vi møtes». Koser meg faktisk med Inge Lise Rypdals versjon av DDEs «Det umulige e mulig!» Det er nå. For et par timer siden….

Jack lager middag. Lillesøster får en avocado. Hun spiser i vei. Jeg og Storesøster aner fred og ingen fare mens vi leker inne i stua. Plutselig sier Lillesøster: «Den smaker vondt! Pappa den smaker vondt!!»

Avocadoen var rotten, og full av mugg!!!!!!

Jeg får med meg scenarioet som utspiller seg på kjøkkenet, løper selvfølgelig til dr. Google.. og finner.. skumle ting. Så skumle at jeg kjenner at hjerteinfarktet ikke er langt unna.

Giftsentralen kan formidle at de ikke har peiling på mat, og ber oss kontakte mattilsynet. De åpner ikke før mandag morgen, så vi hadde ingen tid å miste!!!

Volvat setter oss over til Helsetelefonen. De hadde aldri vært borti rotten avokado!!!? Hun googlet i vei hun også.. lurte på hvilken side jeg hadde funnet det jeg fant? Med mitt begynnende sviktende hjerte og skakkskjørte nerver.. klarte jeg ikke å huske. Jeg kunne bare fortelle henne at det var snakk om pumping innen to timer før magen fotærte!!!!!!…… Alt hun fant var at barnet kunne få nedsatt immunforsvar pga. inntak av mengder av mugg.. Det hjalp ikke på mitt illebefinnende akkurat. Jeg visste ikke hvor mye hun hadde fått i seg.. før hun skjønte det smakte vondt!!

Neste ut var legevakten. Med skjelvende stemme kunne jeg meddele at toåringen hadde fått i seg livsfarlig mugg fra the O´so scary and rotten Avocado!!! «Er hun i fin form!!» «Ja, men jeg leste på nettet at det er livsfarlig» «Jeg syns du skal ha litt is i magen, og se om hun får noe diaré eller kaster opp, da må du komme ned!»

Okei.. ingenting av dette gav meg ro i sjela!!

Jack roper til meg, han sitter med Google.. og har funnet denne «legen» som har uttalt seg på det forumet jeg har satt himmel og jord i bevegelse for….. han heter «My wife is hot!»

Tror du jeg var glad for at jeg, i ørska, ikke klarte å formidle denne nettsida videre til den behjelpelige dama på Helsetelefonen??!! Det hadde vært rimelig.. flaut.

Moralen… ja, den fatta du helt sikkert før jeg kom helt hit!! Ikke gå til Google før du har snakka med legen(e)! Don´t go there.. «My wife is hot» er bare ute etter å gi deg nervøst sammenbrudd og flaue øyeblikk med giftsentralen, helsetelefonen OG legevakten!

Google!!!! I´m finished with you! Avokado!!! Deg og!

Har du freaka helt ut av vissvås på Google???

18 thoughts on “Don´t go there!!

 1. Psst, glemte å svare på spørsmålet ditt. Ja, jeg fikk på en fredag et brev fra NAV, Aetat eller hva det het for lenge siden, om at jeg hadde en demyeliniserende sykdom. Ikke visste jeg hva det var og ikke visste jeg at jeg var utredet! Jeg har nemlig en skade i nakken, som er påført i en ulykke. Jeg tenkte at resultatet hadde dukket opp i forbindelse med at jeg ble rehabilitert fra den, for hva skal man tro? Jeg fikk jo diagnosen sort på hvitt? Med mitt navn og mitt personnummer. Neste skritt var at jeg selvfølgelig ville finne ut hva det handler om, – og jeg googlet meg frem til en heller kjedelig fremtid. Men, det viste seg at det brevet var til noen annen, – og de visste vel kanskje at de hadde vært til utredning? Men, den helgen var litt for lang, selv for meg som helst vil at de skal vare lenge .

  • Jeg burde jo ha lært av mine tidligere freakingouts pga. gærninger som sitter å bedrevet på nett, men nei da. Jeg hadde en seriøst farlig høy puls. Og ikke skjønte jeg at ingen av de jeg snakka med delte min bekymring for rotten avocado!!!? «JAMEN JEG LESTE JO AT….»
   Hahaha jeg må le litt av den historien din… HJELPES, bare navnet på diagnosen hadde fått meg til å steile!! Ja, man tenker jo ikke på at man ikke har vært på utredning når man får det i sitt navn. Det er vel det siste man tenker på!! Kan tenke meg at den helga var litt for lang ja… huff. Men hvordan i alle dager kan de gjøre en slik feil da!?? I Amerika hadde vi snakket søksmål!!
   Nei det er godt at vi alle er friske som fisker!!
   Ha en fortreffelig helg, og måtte den vare leeeenge!!! :-)

 2. hehe, jeg ler høyt. Ikke av avokado-hendelsen, men av gjenkjennelsesfaktoren. Jeg har googlet på meg frykt for diverse ting ja, og freaket ut (litt for ofte) ;) ps: jeg spiste en bit av en hvetebolle med mugg da jeg var nygravid, og ringte gråtende legevakta. Der var det ingen som delte min bekymring gitt. Flaut!

  • Hvorfor vi frivillig driver med selvskading som å google på oss frykt… skjer med det egentlig? ;-) Jeg lover meg selv å slutte, men så er det liksom der man finner ut om det ER flaut å ringe legen for den muggen! Bare synd at ikke alle som uttaler seg vet så mye om den muggen, eller i verste fall.. driver med vranglære!!
   Ha en helt herlig helg Polly! :-)

 3. Kan ikke si det har avstedkommet slike panikkanfall, altså. Jeg vet at mugg er fy, men hadde ikke tenkt at det kunne være grisefarlig, mengden i en avokado – og at det smaker vondt.
  Da gutten vår ble utredet, googlet jeg masse og har vært borti mer eller mindre obskure nettsider… men må jo bare ta det med en klype salt. Bruke huet og kjenne på magen.
  Ellers er jeg en rev på google. Det er kjekt. Når for eksempel poden spør om jeg har hørt om liger. Noe jeg selvsagt ikke har og avfeier det som tøv når jeg hører hvem som har fortalt om liger. Og må ta meg i alt, ved hjelp av google. Liger finnes. Liger er sant. Hvem skulle trodd det…?
  http://www.google.no/imgres?imgurl=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/71/Liger_couple.jpg&imgrefurl=http://en.wikipedia.org/wiki/Liger&h=194&w=259&tbnid=RHzwtg3IDcK1wM:&zoom=1&tbnh=150&tbnw=200&usg=__DRm1iBQXk0tOA6BdWW2WO0huWGo=&docid=vEbyUimvl8DxeM&itg=1&ved=0CI0BEMo3&ei=EXqpVJSrHKn9ygODr4GgCw

  • Hahaha tuller du!! Jeg har ALDRI hørt om liger!! Men de fins jo! Haha nei nå gir jeg meg ende over her! :-D Lærer de det på skolen? Det gjorde hvertfall ikke vi.. Gjett om liger blir tema når vi får gjester i kveld! ;-)
   Ja google er kjekt det, skulle bare jeg kunne hatt litt mer av din evne til å holde hodet kaldt når jeg leser på obskure nettsider ;-) Og kanskje vært litt mer kildekritisk før jeg kaster meg hyperventilerende over telefonen… :-P
   Ha en superfin helg Siri!!

 4. Hehe, du vet jo at jeg er over middels aktiv på google, men her hadde jeg faktisk ikke åpna internett engang, tror jeg… For eh…. Er det egentlig FARLIG å spise mugg en sjelden gang, liksom? Enkelte koser seg med muggosten sin, for eksempel! He har fått både muggost og rakfisk, og likte begge deler. Hmm… Og så er det jo ofte mye mugg i rosiner…

  Et øyeblikk…. Må på google en tur:p

  • Haha as if at du ikke hadde åpna internett! Vi kan ta en prat med Grokri one year ago og diskutere den saken!? :-P
   Oi, mugg i rosiner sieru… fant du noe?? (Jeg har gugle-forbud)

   • Åh! Og så må jeg si.. at jeg før denne episoden.. allerede hadde et litt anstrengt forhold til Avokado.. og det på grunn av deg og den episoden med He… Jeg har prøvd å bli kvitt den tanken, men nå er den tilbake for fullt! Det er virkelig slutt mellom meg og avokadoen!!! Hmpfr.

 5. Har fått forbud mot å Google symptomer på meg selv og mini på 1/2 år av samboeren, fordi jeg selvdiagnoserer i hytt og gevær!

  Senest i går fikk jeg hetta når mini fikk en «allergisk reaksjon» av 2 skjeer sviskepure! I følge dama på helsestasjonen får man ikke feber av svisker, og dessuten kvalifiserte ikke 37,5 som feber en gang! Han er bedre i dag, og så er det vel sånn at det meste leges med pupp 24/7…

  • Åå savner den puppe-tida.. da alt kunne leges med et par super av helbredende morsmelk!! :-P Hehe, jeg kjenner meg igjen.. 37, 5 kvalifiserer absolutt som feber i mine øyne ;-) Rart at de derre legene og helsesøstrene skal ta alt med sånn himla ro, når vi kommer med seriøse og (ganske så) faktabaserte selvdiagnoser!!!? Jaja, det er vel kanskje bra at noen får roa ned det farlig høye blodtrykket litt.. ;-) Jeg har også fått forbud.. Det ser ut som det skal bli et år med en mer stabil puls, hurra!
   Godt nyttår Tine :-)

  • Elin!!! Godt nytt år kjære du! Og jeg blir så glad når jeg hører at jeg klarer å trekke på smilebåndet ditt! :-) :-) Vet ikke helt hvordan jeg skal få folk til å smile nå når jeg har gjort det slutt med google da men.. hvor mange gode historier har vel ikke kommet derfra liksom ;-) Yahoo kanskje? :-P

 6. aiai,uff,nå så jeg synet av de 2 stygge overmodne avokadoene jeg hadde i spisskamerset mitt. æsj!!! men avokado er jo så godt… :/

  stakkars mor og stakkars snuppa di!! skumle greier! men bra alt gikk godt!

  men å haha for at du forteller så knallbra :))

  • Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg ikke har kunnet bruke avokadoen jeg kjøper!! Enten er den ALTFOR hard, eller så er den råtten før jeg får sukk for meg. Og jeg klemmer på den på butikken altså, går gjennom hele sortimentet for å finne den perfekte! Jaja nesten da.. Hehe, kanskje ikke så rart den råtner så fort.. hvis alle driver og klemmer på den sånn som meg :-P

  • Hehe ja det er jo det lureste å gjøre til syvende og sist.. Og kanskje ofte først også.. Så slipper man alle disse unødvendige engtelsene vi påfører oss selv ved å spør Dr. Google!! ;-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *