Besitter jeg husmor-genet allikevel?

Hei meg! Jupp.. hilser på meg selv! Har møtt meg selv i døra.. igjen!

Tror du ikke jeg har gått til innkjøp av …..

Denne!

Etter å ha sett matpakker som dette…

..så har jeg i mitt stille sinn tenkt at de som lager laptop lunsjer til barna, prøver bare å fremstå som kvalmende perfekte mammaer.. «Hei jeg er mammaen til Petronella, og se på meg, jeg lager mega fancye matpakker..!» Og sånn skulle hvertfall ikke jeg bli! Gode gammeldagse matpakker var det som gjaldt!

Dette er jo selvfølgelig bare rettferdiggjørende tanker som kamuflerer en underliggende latskap, og mangel på husmor-genet. For diaperdivaer er ikkje kjent for å besitte noe særlig av dette genet. Desverre. Men av og til kommer det en wake-up call.. og da kan det faktisk skje under!

The following takes place between 3.00 Pm & 4.00 Pm, in kindergarten:

-I dag har datteren din ikke villet spise matpakken sin.. Hun ville bare spise de andre sin mat! He he.

-Åh?

-Ja, spesielt Sofie sin! Hun spiste faktisk opp maten hennes! Hehe.

-Åh, huff da.

-He he.

-Javel? (nervøs latter)

Jeg later som jeg er helt uanfektet av at den barnehageansatte forsøker å fortelle meg at jeg må smøre noe annet enn tørre brødskiver med leverpostei til den stakkars ungen.. i det jeg spør med et lett og syngende tonefall..

-Hva var det Sofie hadde da.. som var så veldig spennende?

-Pannekaker!!

-Å! Akkurat ja! Responderte jeg med hevede øyenbryn og et lite smil.

PANNEKAKER??!!!!!

I det svaret husmor-genet!

Jeg skal lage de beste matpakkene de har sett i den barnehagen, noensinne. Jeg skal lage pannekaker, sushi, og.. raspeballer! I en og samme matpakke. Formet som dyr. Giraffer, løver og bamsefar. Om jeg så skal stå på kjøkkenet hele natta!

Jeg skal bli hun irriterende perfekte mora! Og de andre ungene skal spise opp maten til MIN datter!

Fra litt spøk til mye alvor..

Jeg leser bloggen til herlige Susanne Kaluza. Og hun har, tro det eller ei, klart å inspirere meg til å lete etter husmor-genet mitt! Så nå skal jeg invistere i boken hennes, «I boks». Den skal være fullstappet med tips og ideer til en sunnere og morsommere matpakke! Just what I need!

Bring it on mammas!

Har du slått deg på den fancy smancy trenden med laptop matpakker?

 

(Foto: reuseit.com, anotherlunch.com og susannekaluza.com)

14 thoughts on “Besitter jeg husmor-genet allikevel?

 1. hahah du er vel herlig! Hei på deg i døra! :P
  Jeg har tenkt akkurat som deg til tider om de fancy nistene og mødrene som lager dem. Men jeg inrømmer også at jeg har veldig lyst til å lage så fin niste! Jeg mener, tenk så gøy å få en skikkelig digg niste som ser kul og spennende ut.
  Våre jenter behøver ikke nistemat de, så jeg får vel holde meg til å mekke sinnsykt kule frokoster og skryte av det på bloggen. :P

  • Jeg tror ikke akkurat at det blir noen sak for deg TT, å lage kule nistepakker.. Du er jo en kunstner på kjøkkenet, spør du meg!
   Haha, ja, det viktigste er å ta bilde, ellers har det ikke skjedd.. I vårt tilfelle.. legge ut på bloggen, ellers har det ikke skjedd! ;-)
   Hører det er mange barnehager rundtforbi som får to måltider til dagen, i vår får de bare ett. Så jeg må noke belage meg på å få schwung på dette husmor-genet som endelig er våkna fra dvalen. Det blir nistepakker dag ut og dag inn, til hvertfall to.. i en mannsalder fremover.. Fancye laptop nistepakker!

 2. Alle unger synes alltid andres mat er best. Her har det alltid blitt servert fisk, fx. når barn er med hjem fra barnehage og skole. Og de verste fiskespisenekterne, glefser i seg fisk som om det er sjokolade.
  Så ikke ta det personlig. Det burde hehe-damen i barnehagen også sagt.

  Jeg har også forsøkt med litt artigheter i kidens matpakker, men det blir svært ofte misforstått og middagsrester i matpakken forstår han seg ikke på. Det spiser man til middag. Noen småtomater og et par druer ja, men utover det serveres her skiver med pålegg. Og litt kjeks eller noe i tillegg når de er på tur.

  • Det har du selvfølgelig helt rett i Siri! Hehe-damen er ny i barnehagen.. og det er nok meget mulig, at det var det hun sa mellom linjene. Men da hadde jo ikke historien blitt like bra!? ;-)
   Herlig å høre at det finnes unger som liker «tradisjonelle og uartige» matpakker, fremdeles i 2013! :-D

 3. hehe:)

  Jeg har kjøpt sånn fancy Goodbyn matboks både til meg og minsten.
  Har sååå lyst til å lage fristende matpakker. Men lillegutt får servert lunch i barnehagen. Så kan de ha med noe ekstra om de trenger mer enn frukt senere. Så da blir det til at det blir ei kjedelig brødskive.
  Når han spiser frokost i barnehagen, så har vi med selv. Men han blir ikke levert før pappa`n begynner på jobb… da er forkosttiden over.
  Noen ganger tenker jeg at jeg burde levere han tidligere, så jeg kan lage han en flott matpakke….
  En gang gjorde jeg det: Omelett med ost og skinke, brød kuttet ut i bilform, druer, tørkede aprikoser, små beger med div pålegg, samt eple.
  Da jeg åpnet matboksen registrerte jeg at det eneste som var spist opp var aprikosene. Resten lå urørt….

  • He he, ja man vet jo aldri.. Det kan jo hende at hele slagplanen min, om å ta over som barnehagens matpakke-dronning, slår helt feil.. Og at jeg blir tvunget til å gå tilbake til tørr brødskive med leverpostei.. Det skjønner jeg nå.. Når du, som til og med lager heklede muffins.. kjører tradisjonalen! ;-)
   Vi får se, først må jeg få denne fantastiskheten av en matboks, så kommer jeg tilbake til saken!

   • hahaha, de heklamuffinsene er de sunneste greiene som finnes i matverden.
    Skader ikke tennene og helt uten kalorier. Dog kan de gi mangelsykdom og noe lavt blodsukker etter langtids inntak.

    Jeg håper du blogger noen matpakker når boksen kommer.
    Trenger å få litt inspirasjon… tydeligvis gjorde jeg ett eller annet galt sist.
    Når jeg nå hører at han insisterte på å bli matet med skje, sist i barnehagen… så tja….

 4. Så hyggelig å høre at du er blitt inspirert! Er selvsagt slettes ikke er noe poeng å lage like fancy matpakker hver dag, men jeg synes det er hyggelig å overraske barna med noe ekstra i blant, og så gjør Laptop Lunchboxen (eller andre matbokser med flere rom) det lett å huske å sende med noe mer enn de samme kjedelige skivene.

  Må selvsagt likevel tilpasses til hva barna spiser og liker. Her har jeg en sønn som sluker alt fra krepsehaler til oliven og kikerter i nista, mens datteren min er inne i en skeptisk fase. (Ketsjup på aaaaalt. argh…!)

  Håper du finner gode tips i boka mi. Send meg gjerne en link om du skriver noe om den! Også er det bare å utfordre DiaperDivaDaddy til å mekke nister også altså. Hos oss lager min punk-band-spillende mann halvparten av matpakkene, -minst ;-)

  Sist men ikke minst, takk for at du alltid lager en morsom og fin blogg! Du skriver godt!

  Mange klemmer fra Susanne

  • Tusen takk for hyggelige ord kjære Susanne! :-)

   Jeg finner helt sikkert gode tips i boka di (og det trenger jeg jo nå som du leste..) Og ja, gjett om DiaperDivaDaddy (hvorfor har jeg ikke tenkt på det før?? takk.. ;-)) skal få schwung på laptop-niste fremover!

   Full bokanmeldelse kommer! ;-)

   Stor klem :-*

 5. Pannekaker ??? Får de lov til å ha det i matpakken, er det sunt nok? Tror ikke de hadde fått lov til det her, men så har de ikke matpakker i barnehagene her.
  Hadde en periode jeg skulle lage så spennende og fine matpakker når de startet på skolen, men etter en stund fikk jeg et sånt fint spørsmål. Mamma, kan ikkje du ver så andre morer og berre smøra ei skjeva? Så fra den dagen var det slutt på å prøve å være en perfekt mamma :)
  Er veldig gøy å lage litt spennende innimellom til turer og lignende, jeg fikk rice sin matboks stabel, starter øverst med det sunne og nederst (4 boksen) er det bare digg.
  Lykke til med matpakkene fremover, men de andres matpakke er alltid mest spennende;)

  • Ja det tenkte jeg og.. Vi kan jo ikke sende med yoghurt engang, da det er en SUKKERFRI barnehage.. Er det bare jeg som har tatt det seriøst her liksom!!?.. ;-)

   Haha, ha ba om å få en vanlig matpakke.. det er jo litt morsomt da! :-P

   Takk takk.. Ja du har nok mye rett i at, andres mat er mer interessann uansett.. Sånn er det jo ofte for oss voksne også, referer når man er ute å spiser.. og det de andre har bestilt, ser av en eller annen grunn, MYE mer fristende ut!!? Hehe;-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *