5 tips for å komme i julestemning

Som dere vet så er jeg jo ganske tipsy av meg for tiden. Så i dag tenkte jeg å gi deg den ultimate guiden til å komme i julestemning. For om du 1. ikke er et barn, og om 2. varmegradene hindrer vakre hvite snøkrystaller fra å lave ned.. noe som selvfølgelig er de to vanligste årsakene til at man kommer i julestemning.. ja da må man jobbe for den.

Alle sansene må rett og slett få sitt!

1. Hør på julemusikk. Konstant! Er du ute, pass på å suge inn alle julete inntrykk -ingenting fyller opp stemningstanken som julemusikk. Er du hjemme, så byr jo P7Klem på Mena, Carey og Nilsen -24/7.

2. Bak! Eller kjøp.. julekaker. Samma det, bare sørg for julebakst til smaksløkene!

img_3246-ko

3. Kle deg opp i finstas, fjærkre eller annen høytidelig fjonghet. Man KAN komme i julestemning i joggebuksa, MEN det krever desto mer av de andre sansene.. (Føling der altså!)

skjermbilde-2016-12-21-kl-22-21-50

4. Juletre må i hus. Ekte, om du ikke bryr deg om at du også kommer til å huse små ekle kryp de neste ukene. Plastikk, om du bryr deg om slike idiotiske ting (som meg selv)! Selvfølgelig går du glipp av den autentiske tre-lukta (som mange forbinder jul med..) Men da er det bare å.. feks. skrelle en klementin (vips så har du en mer dominant julelukt som får deg til å glemme hele greia!)

img_3303

5. Du trenger kun et syn!

Composite

Om ikke noe av dette hjelper.. så prøv å høre på julemusikk, mens du spiser kakemenn og ser the Holiday, i finstasen -ved siden av det pyntede juletreet!

Ikke snev? Vel.. da kan jeg ikke hjelpe deg dessverre..

Det jeg vet IKKE hjelper på stemningen (som mange tror) er å dra ut på julegaveshopping.. Makan til stressede og mindre galante folk -som du finner på et shoppingsenter eller i handlegate før jul -skal man lete lenge etter. Og de kan faktisk ofte ødelegge en eventuell gryende julestemning.. på ET BLUNK! Da kan man risikere.. å ikke få den i det hele tatt -eventuelt før tjekkiske Askepott dukker opp på NRK kl. 11.00 på julaften…. eller pinnekjøttet/ribba sender umiskjennelig eim straka vegen til neseborene.

Så det er fremdeles håp dere! :-) Og vi slutter da ikke å drømme om en White Christmas helt enda eller?…

Ønsker dere alle en nydelig jul! Julestemning eller ei.. <3

PS. Har du andre gode julestemningstips, så er det bare å slenge de inn under her!

(Foto av moi: Mark Purnell)

7 thoughts on “5 tips for å komme i julestemning

 1. Herlige tips. Og mange av de gjør jeg daglig nå bare for å få opp stemningen. Minsten har i tillegg fått juleforkjølelsen så da er det i boks ;)

  Vi har også fake tre, for jeg tåler ikke de små krypene som er i juletreet. De biter meg og jeg ser ut som ei kjøttkake på hendene etter å ha pyntet det :(

  Les julehefter, pynt til jul, les julefortellinger, hør på putti plutti pott :)

  Ønsker deg og dine en super jul og et fantastisk nytt år :)

  • Haha det ante meg at du hadde plastikk ;-) Her har vi -til tross for ekstreeeemt god håndhygiene- fått en del julebassilusker innabors.. men satser på at alle 4 er fit for fight for nyttårsfeiringa i morgen hvertfall! :-)
   Ønsker dere en fantastisk feiring og et vidunderlig nytt år!!

 2. Jeg vil gjerne ha tilbake de to dagene jeg mistet da jeg var syk, jeg er sikker på at det ikke er lille julaften enda! Julestemningen ble visst også borte sammen med sykdommen. Men nå er det pynting av juletre på gang, og da kommer nok stemninga krypende tilbake.

  Passer på å ønske deg en god jul samtidig.

  • Ja sykdom tar lett knekken på den julestemningen.. Her begynte det med oppkast fra tidlig morgen lillejulaften, og så kom det andre virus som har rullert hit og dit og tilbake igjen.. Skjer med at virus skal komme til slike ubeleilige anledninger? Hmpfr. Men du.. den delfiakaka du laga til Holt (ja for jeg regner med at det var deg..?) mer julestemning enn den blir det jo strengt tatt ikke :-) <3
   Godt nyttår til deg og dine! :-)

 3. Oppkast til jul, æsj av meg. Kjenner jeg er takknemlig for at jeg gjorde ferdig sykdom før jul.
  Delfiakaka var meg. 6-åringene som så et bilde av en delfiakake og syntes den så så god ut at han også ville lage det. Selv er jeg ikke spesielt glad i delfiakake (så om du har lyst på har jeg 3/4 delfiakake igjen i kjøleskapet, bare å komme og hente ?)

  Godt nytt år!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *